Grootste meer balkan – Meer van Shkodër

Meer van Shkoder

Het Shkodërmeer is het grootste meer op de Balkan. Het ligt in het noordwesten van Albanië en het zuidwesten van Montenegro. Het meer heeft een oppervlakte van 368 km² en een maximale diepte van 122 meter. Het is een populaire toeristische bestemming, met veel resorts en hotels langs de oevers.De regio van het Shkodërmeer is de thuisbasis van een gevarieerde flora en fauna. Het meer zelf herbergt meer dan 60 vissoorten, waaronder karper, snoek, meerval en paling. In de omringende bossen leeft een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder herten, wilde zwijnen, wolven en beren.De regio is ook de thuishaven van een aantal zeldzame en bedreigde vogelsoorten, zoals de steenarend, de slechtvalk en de witkopgier.

Het Shkodërmeer is zeker een bezoekje waard als je in Albanië of Montenegro bent!

De regio rond het Shkodër-meer is van grote natuurlijke schoonheid. Het heldere water van het meer, omgeven door bossen en bergen, maken het tot een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Er zijn talloze activiteiten te ondernemen in de omgeving, waaronder zwemmen, vissen, wandelen en boottochten. Of u nu op zoek bent naar een ontspannende vakantie of een actief avontuur, het Shkodërmeer is de perfecte bestemming.Dus waar wacht je nog op? Pak uw koffers en ga naar het meer van Shkodër! Je zult niet teleurgesteld zijn.

Enkele feiten:

– grootste balkanmeer – Shkodër meer

– gelegen in het noordwesten van Albanië en het zuidwesten van Montenegro

-368 km²

– maximale diepte van 122 meter

– populaire toeristische bestemming, met vele resorts en hotels langs de oevers. De regio van het Shkodër meer is de thuisbasis van een gevarieerde flora en fauna

– Het meer zelf herbergt meer dan 60 vissoorten, waaronder karper, snoek, meerval en paling

In de omringende bossen leeft een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder herten, wilde zwijnen, wolven en beren.